Praktijk ZoMa

Praktijk ZoMa
Praktijk ZoMa 2018-03-28T14:21:08+01:00

Over Praktijk ZoMa

Mijn naam is Marjolein Berendsen. Ik ben Natuurgeneeskundig Therapeut, Reiki-Master, Coach, Kindercoach en Trainer. Ik ben eigenaar van Praktijk ZoMa en ZoMa Opleidingen. Ik voer mijn praktijk in Westervoort, dat ligt naast Arnhem.

Van jongs af aan had ik al interesse in de werking van energie en dat was in eerste instantie een hele primaire beleving. Als een kusje of een liefdevolle aanraking op de geschaafde knie van een kind, zo krachtig zoals liefde en oprechte aandacht werkt. Naarmate ik ouder werd, merkte ik dat door middel van handoplegging (magnetiseren) de klachten die mensen op dat moment ondervonden, kon doen verminderen. In het jaar 2000 ben ik daarom in opleiding gegaan bij een paranormaal therapeut die mij hielp mij verder te ontwikkelen. In de afgelopen 14 jaar heb ik mijn intuïtieve vermogens als helder zien, -weten, -voelen, -horen verder ontwikkeld.

Achtergrond

Ik heb de opleiding aan de Hogere Hotelschool gevolgd en ging in het bedrijfsleven werken. Ik merkte dat ik mijn werk wel met plezier deed, maar niet volledig vanuit mijn hart. Ik wilde echt wat voor mensen gaan betekenen, vanuit heel mijn hart mijn passie volgen. Mijn ervaringen in het bedrijfsleven hebben ervoor gezorgd dat ik met beide benen op de grond sta, in verbinding tussen het aardse en het spirituele.

In 2004 kwam Reiki op mijn pad. Ik behandelde toen al veel mensen en werd ontzettend enthousiast. In 2005 ben ik gestart met mijn HBO-opleiding voor Natuurgeneeskundig (Paranormaal) Therapeut aan het HJBC om mij nog professioneler te ontwikkelen, welke ik in 2009 heb afgerond. Daar leerde ik om volledig op holistisch niveau te behandelen. Door de mens als geheel zien op álle niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel), maakt dat ik direct naar de oorzaak van de klacht kan gaan. Daarbij worden alle niveaus meegenomen en daarmee ook het bewustwordingsproces. Het verkregen inzicht in de oorsprong van de klacht is essentieel in het helingsproces. De cliënten die ik behandel kunnen zich met deze inzichten ook op bewust niveau verder ontwikkelen lm daarmee weer in hun eigen kracht te staan.

In 2006 werd ik Reiki Master en ben in 2009 naast het geven van Reiki en Natuurgeneeskundige behandelingen, begonnen met het geven van Reiki cursussen en Coaching in Praktijk ZoMa. In 2013 ben ik mijn eigen opleidingsinstituut gestart: ZoMa Opleidingen.

Naast healing, energetische therapie / paranormale therapie en Reiki ben ik erg geïnteresseerd in spiritualiteit en volg de nodige cursussen om mij verder te verdiepen. Mijn interesse gaat verder uit naar het Hindoeïsme, Sjamanisme en Boeddhisme. Inspirerende personen vind ik bijvoorbeeld Mooji, Gangaji en Papaji.

Natuurgeneeskundige Therapie

Als Natuurgeneeskundig Therapeut werk ik op lichamelijk-, emotioneel-, en geestelijk niveau. Ik werk vanuit een holistische aanpak. Ik kijk niet alleen naar welke klachten je hebt, maar naar jou als heel mens. Via handoplegging geef ik universele energie door. De energie heeft een helende werking die het zelf herstellend vermogen van jou stimuleert, waardoor je lichaam, geest en ziel weer in balans komen.

Reiki

Naast Natuurgeneeskundige Therapie geef ik Reiki. Reiki is een therapie die gebaseerd is op handoplegging; het doorgeven van genezende universele energie via de handen zodat je jezelf en anderen kunt helen. Reiki werkt goed voor mensen met lichamelijke, emotionele of geestelijke klachten.
Reiki ontspant, verlicht pijn, geeft je rust en versterkt het afweersysteem. Daarnaast bevordert Reiki zelfbewustzijn en transformatie. Kortom het versnelt het genezings- en bewustzijnsontwikkelingsproces op alle niveaus. Je kunt Reiki krijgen door een behandeling bij mij, een afstandsbehandeling, of door het zélf te leren in een cursus.

Reiki cursussen

Wil je zelf leren om Reiki te geven? Ik geef Reiki cursussen waarin je leert om je eigen energie bewust in te zetten voor jezelf en anderen.

Coaching

Coaching geef ik aan mensen die op zoek zijn naar bewustzijnsontwikkeling en op dieper niveau aan zichzelf willen werken. Ik maak gebruik van diverse methodieken; waaronder meditaties, visualisaties, energetische behandelingen én systemisch werk (familie-, organisatie-, systeemopstellingen), waar ik in mei 2013 de opleiding hiervoor heb behaald.

Kindercoaching

Kindercoaching geef ik aan kinderen die in hun eigen kracht willen komen te staan en weer lekker kind kunnen en mogen zijn. Zo kunnen ze weer vanuit zelfvertrouwen weer gaan stralen.

Coaching Bedrijfsleven

In mijn praktijk geef ik ook coaching specifiek voor mensen uit het bedrijfsleven. Medewerkers, managers, directieleden; iedereen die begeleiding of richting nodig heeft is welkom! Ik begeleid je om vanuit je essentie te gaan werken waardoor je moeiteloos en vanuit je passies je werk kunt doen.

ZoMa Opleidingen

Verder geef ik vanuit ZoMa Opleidingen (door de KTNO) erkende 2-jarige opleiding Holistisch Therapeut en de 1-jarige opleiding Reiki Trainer, welke ik zelf heb ontwikkeld. Hier vanuit hebben we inmiddels 2 vestigingen, in Westervoort en Amersfoort. Hier kwam vanuit de cursisten van de Reiki cursussen steeds meer vraag naar een opleiding. Dit sprak mij aan en inspireerde mij om mijn eigen opleidingen te ontwikkelen.