Praktijk Phinix

Praktijk Phinix
Praktijk Phinix 2018-03-26T13:53:53+01:00

De Phinix Praktijk – Jennifer Demeijer – van Driel

“Waar een wil is, is een weg”. Dat zei mijn moeder vroeger altijd en ik weet dat dit waar is, want ik heb deze weg zelf gelopen. Dit heuglijke feit wil ik via mijn praktijk delen. Vandaar ook de naam, die verwijst naar de mythologische Phoenix, die herrijst uit zijn eigen as. Deze vogel staat voor de kracht die iedereen, jij dus ook, bezit. Dat geloof ik, daar sta ik voor. Ik heb alle vertrouwen in jouw capaciteit om je leven in te richten op een manier die jou past. Jouw situatie hoeft niet zo te blijven, jij kunt jouw leven maken! Als je bereid bent een proces aan te gaan en doet wat nodig is, bereik jij dat doel. In mijn praktijk begeleid ik jou in dat proces. Ik zal je inspireren, ondersteunen en begeleiden op weg naar jouw geluk. Dat is mijn missie.
Mijn droom is een wereld waarin iedereen zijn eigen kracht weet te gebruiken ten dienste van zijn eigen leven en daarmee een gelukkig mens is. Dat mensen zich daardoor anders gaan gedragen tot elkaar, waardoor een gelukkige samenleving ontstaat. Daar wil ik actief aan bijdragen!

Hoe begeleid ik jou, zodat je die kracht voelt en gaat gebruiken?

Ik vind het heel belangrijk dat jij het zélf ervaart, omdat ik geloof dat je zelf de wijsheid hebt om richting te willen geven aan je leven. Daarom gebruik ik Reiki en coach ik met Opstellingen en Schaalwandelen. Mijn manier van coaching is gericht op nieuwe inzichten niet vanuit het hoofd, maar in je kippenvel. Ik leid je als het ware naar die steen, waar jij vervolgens tegen aan stoot en denkt: “Wat doet die steen hier? Die staat in de weg! Waarna je deze vervolgens eigenhandig versleept en blij en trots bent dat deze van je pad af is” Ik ráák je, waardoor er in jezelf iets opstaat dat weet hoe je het anders wil en kan doen.

Reiki geef ik zo graag omdat het aansluit op jouw individuele proces. De energie stroomt door mijn handen naar de plekken die het bij jou nodig hebben, waardoor jij jezelf gaat herstellen. Ik geef reiki in stilte, die ik gebruik omdat dit jou ruimte biedt om je binnenwereld te voelen. Daardoor kun je je gevoelens en gedachten laten bezinken en steeds meer in het nú komen. De meesten ervaren dit als ‘thuiskomen’ omdat het ze naar een toestand brengt die ze kennen vanuit hun jeugd, waar het ervaren van moment tot moment gewoon was. In het moment kun je tot rust komen, je gevoel erkennen en opladen.

Met een methode die Schaalwandelen heet, kan ik je laten voelen in je kippenvel (en dus niet enkel in je voorstellingvermogen) hoe het is om je doel al bereikt te hebben. Ook de stappen er naartoe, de obstakels die je tegenkomt en de weerstand die je los zult laten. Doordat je dit in een enkele oefening ervaart, krijg je inzicht en groeit je motivatie om je doel werkelijkheid te maken.

Ik geef ook wandelcoaching, omdat de natuur van buiten én je eigen natuur van binnen, aangezet door het bewegen, bijdragen aan je herstel en zelfvertrouwen.

Om een voorbeeld te noemen kun je willen stoppen met roken, in je hoofd. Je kunt ook willen stoppen met roken en dan onmiddellijk stoppen. De ene wil is niet te vergelijken met de andere wil. Dat laatste heeft een grotere intentie, je weet het zéker, dat voel je in iedere vezel en niets kan je meer weerhouden, want je láát je door niets meer weerhouden. Je bent tot inzicht gekomen én overtuigd. Die wil, die wek ik bij jou tot leven. Ik ontmoet je graag!
Jennifer